Dirigent

Inspirited staat sinds september 2002 onder leiding van Peter Dingemanse. De samenwerking tussen Peter en Inspirited verloopt inspirerend!

Peter (1957) is werkzaam als docent keyboard en piano bij de Muziekmeesters Westland, waar hij ook regelmatig projectkoren leidt. Daarnaast is hij vaste dirigent van de koren Together (Hoek van Holland) en van Enjoy (Zoetermeer). Hij is tevens begeleider van het Zingen voor je levenkoor (Den Haag) en als organist verbonden aan de Adventkerk te Den Haag.

Peter: ‘Met veel genoegen ben ik al meer dan 35 jaar koordirigent van verschillende koren. Ik draag het plezier dat ik aan musiceren beleef graag over op de koorleden en ik doe dat met enthousiasme en humor. Ik voel me thuis in zowel de klassieke als lichte muziek. Ik maak veel arrangementen zelf en houd daarbij rekening met de wensen en mogelijkheden van de koorleden. We zingen bij Inspirited muziek die ons en onze toehoorders samenbrengt, inspireert, verblijdt, verstilt en ontroert.

 Opleiding

Peter studeerde na het Atheneum en de Pedagogische Academie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag Orgel en Kerkmuziek en behaalde in 1986 het diploma Docerend Musicus Orgel. Hij volgde daarna diverse cursussen bij de Kurt Thomasstichting, behaalde vervolgens het diploma Muziek Basisonderwijs aan het Dr. Gehrels-Instituut en het diploma Docerend Musicus Keyboards aan het Brabants Conservatorium te Tilburg.